Opendeurweekend 22 en 23 april

OPENDEURWEEKEND 22 en 23 april 2022
DE WINNING EN O.C. Sint-Ferdinand zetten hun deuren open
in Lummen

ZATERDAG 22 APRIL |  OPEN SERREDAG VAN 08.00 TOT 13.00 UUR

ZONDAG 23 APRIL |
OPENDEURDAG DE WINNING EN O.C. SINT-FERDINAND
VAN 13.00 TOT 18.00 UUR

GRATIS TOEGANG

In het weekend van 22 en 23 april zet Campus Sint-Ferdinand in Lummen voor de 11de maal de deuren open voor het grote publiek. Dit gratis (!) evenement van De Winning en O.C. Sint-Ferdinand (Multifunctioneel Centrum – Volwassenenwerking – Lagere School De Blinker – Secundaire Scholen Sint-Ferdinand) wilt u absoluut niet missen, want er is genoeg te beleven voor jong en oud.

Wat kunt u verwachten?

Zaterdag 22 april vindt als vanouds tussen 08.00 uur en 13.00 uur weer onze Open Serredag plaats bij de serres van Secundaire Scholen Sint-Ferdinand. U kan met de auto tot aan de serres rijden en daar rechtstreeks bloemen, planten en kruiden kopen. En heeft u nadien nog zin in een kop koffie? Dan kunt u in het Eetkafee van De Winning terecht.

Zondag 23 april kan u tijdens de Opendeurdag kennismaken met onze lagere school De Blinker, Secundaire Scholen Sint-Ferdinand, de Volwassenenwerking, het Multifunctioneel Centrum en het maatwerkbedrijf de Winning. Met animatie en optredens voor groot en klein, de verkoop van zelfgemaakte producten vergezeld met lekkere hapjes en drankjes, wordt het ongetwijfeld weer een editie die u niet wilt missen!

Er is animatie voor grote en kleine kinderen (springkastelen, hindernissenparkoers, grimeren, zenuwspiraal, kinderdisco, beestentoren, kinderboerderij, nestkastjes bouwen, minigolf, …), verkoop van zelfgemaakte en lokale producten, maar ook lekker eten en drinken naar ieders smaak. Verder krijgt u een blik achter de schermen van onze dagelijkse activiteiten in de vorm van workshops en demonstraties. Zo zijn er demonstraties met trekpaarden, activiteiten in de praktijklokalen, een inkijk bij een leefgroep en de bereden paarden van Ju met ‘t peird zorgen voor een fijne interactie tussen de paarden en de bezoekers. Maak ook kennis met ons eigen PK bier. Of breng een bezoek aan de sfeermarkt waarbij u kan proeven van onze eigen KarWij-producten of van de producten van andere lokale producenten. Verder verzorgen een aantal cliënten van onze Volwassenenwerking een optreden van onze toneelkring ‘Opening Doors’ en kunt u motorcrossers Stefan Everts en zijn zoon Liam in het echt ontmoeten en om een handtekening vragen.

Ontmoetingsmoment vijver Laren

Tijdens de Opendeurdag op zondag 23 april vindt tussen 13.00 uur en 16.00 uur voor de bewoners van Laren ook een officieel ontmoetingsmoment plaats aan onze vijver achter de Ashoekstraat in Laren. De vijver is eigendom van O.C. Sint-Ferdinand en werd door onze jongeren omgetoverd tot een gezellige ontmoetingsplaats. Om dit te verwezenlijken, reikte de Koning Boudewijnstichting ons een bedrag uit van €5000. Dit geld wordt gebruikt voor onder meer het plaatsen van picknicktafels. Op het ontmoetingsmoment vertellen onze collega’s graag meer over de vijver en de werkzaamheden.

Opening Plus Plek De Winning

Zondag 23 april om 13 uur openen we bovendien officieel de Plus-Plek van Lummen. Een Plus-plek is een plaats, waar iedereen terecht kan voor een tas koffie en een portie gezelligheid.

73% van de Belgen voelt zich eenzaam. Door de pandemie zijn deze cijfers een pak hoger geworden (64% voor de crisis). Wie eenzaam is heeft 48% meer kans om ongelukkig te zijn (Nationaal Geluksonderzoek). Het hebben van sociaal contact en het ontmoeten van mensen is erg belangrijk. Het zorgt voor verbondenheid.

Zo is het idee ontstaan om in 5 Limburgse dorpen Plus-Plekken uit te bouwen. De Landelijke Gilden, de gemeente Lummen en De Winning sloegen de handen in elkaar voor dit project. De Winning is fier en blij dat we voor de gemeente Lummen een Plus-Plek mogen zijn.