Inhuldiging van leefgroep ”de Horizon” in dagcentrum ’t Hoeveke.

Categorie: Gepubliceerd op: 31 mei 2018

Op dinsdag 29 mei werd een nieuwe leefgroep “de Horizon” plechtig geopend in het bijzijn van gasten, ouders, verwijzende scholen, directie en   begeleiders.

Dagcentrum ’t Hoeveke, een afdeling van Orthopedagogisch Centrum Sint-Ferdinand,  vangt  in deze nieuwe leefgroep 5 jongvolwassenen  op. “De gasten“  hebben allen  een eigen individueel programma binnen het dagcentrum. Er lopen momenteel tal van aanvragen om de overige plaatsen op te vullen.

Tessa Mannaerts en Jo De Cleene (begeleiders  van dit project) dankten alle aanwezigen om de snelle realisatie van dit project. Met zijn vernieuwde structuur in een vlakke organisatie speelt Sint-Ferdinand op deze manier vlot in op de noden binnen de sector.

De werking van deze leefgroep steunt ook op de algemene visie van ’t Hoeveke: Graag komen,  Groeien en Gelukkig zijn.  Dit zijn belangrijke elementen.

Naast de 2 andere leefgroepen (De Bron: blauwe kleur en de Oase: groene kleur) heeft  “De Horizon” gekozen voor de kleur geel. Dit is ook terug te vinden in het logo van ‘t Hoeveke. Er wordt gewerkt in diverse ateliers en ook begeleid werken neemt een belangrijke plaats in.