Opening Doors in Malta

Categorie: Gepubliceerd op: 19 november 2018

18 oktober stond met stip aangeduid in de agenda van de spelers van Opening Doors. Die dag vertrokken 21 gasten, waaronder 9 van ‘t Brugske en eentje van den Heuvel Genenbos, samen met hun begeleiding naar Malta om het tienjarig bestaan met hun zustergroep in Malta te vieren. Het werd een avontuur om nooit te vergeten!

Rond 1 uur ’s nachts arriveerden we in ons appartementje in het hartje van Malta na een vlucht met toch wat turbulenties door het hevig onweer. De eerste dag voeren we met de veerboot naar Valletta. We maakten zelf een lekkere Maltese pizza in een gezellig restaurantje. We slenterden door de straatjes van Valletta, dansten de longen uit ons lijf tijdens de dansworkshop met de groep van Malta.

De tweede dag stond de theaterworkshop met onze vrienden op het programma. Wim en Stefan leidden alles in goede banen. Ook het zwembad boven op het dak werd goed gebruikt. ’s Avonds waren we uitgenodigd om feest te vieren samen met de Maltezers. We speelden spelletjes, dansten erop los en deden ons tegoed aan al het lekkers wat de ouders voor ons gemaakt hadden. Het werd een avond om nooit te vergeten!

De volgende dag gingen we in groepjes gezellig winkelen of een terrasje doen. Namiddag stapten we op de bus die ons de mooie hoekjes en kanten van Malta liet zien. We sloten af met een ijsje en een lekkere maaltijd en de late opblijvers dronken nog een glaasje wijn als afsluitertje op ons terras.

Maandag speelden we nog theater op de dijk, spendeerden onze laatste centen en vlogen veilig en wel terug naar ons Belgenlandje. De bus bracht ons terug naar Leopoldsburg waar de ouders en familieleden ons opwachtten. Moe maar heel tevreden keerde ieder naar zijn huisje terug. Wat een leuke reis met mooie ontmoetingen, uniek theatermomenten, veel gekke lachbuien, verliefde kriebels bij sommigen, heerlijk eten, mooie uitzichten… Kortom: een reisje om te koeteren! Dit doen we OOIT weer!