Secundaire Scholen Sint-Ferdinand annuleert jaarlijkse plantenverkoop aan particulieren

Categorie: Gepubliceerd op: 23 april 2020
22 april 2020

Traditiegetrouw verkopen de leerlingen van de opleiding Tuinbouw  van Secundaire Scholen Sint-Ferdinand de door hun opgekweekte planten tijdens de Open Serredag op de campus in Lummen. Die zou dit jaar zaterdag 26 april worden gehouden, maar kan vanwege de huidige coronamaatregelen niet doorgaan. Ondanks dat de tuincentra inmiddels wel de deuren mogen openen, is het voor ons helaas niet toegestaan de planten op een andere manier te verkopen aan particulieren.

De reden is dat wij ons dienen te houden aan de maatregelen die voor de scholen gelden. Dat betekent dat wij nog altijd geen bezoekers mogen toelaten. Maar ook dat we de regels moeten respecteren die gelden voor ons personeel en voor de jongeren. De directie betreurt dat de plantenverkoop van de Secundaire Scholen Sint-Ferdinand niet kan doorgaan. De plantenverkoop zet namelijk de leerlingen hun werk in de kijker en het levert jaarlijks een mooi bedrag op voor de school.

Toch is dit veiligheidshalve de beste oplossing. Om te voorkomen dat de plantjes niet allemaal moeten worden vernietigd, staat de school enkel verkoop aan personeel toe. Ook hier gelden een aantal strikte voorwaarden. Enkel personeel dat sowieso aan het werk is op de campus, mag planten kopen en haalt deze op een afgesproken tijdstip af. Er mag geen sprake zijn van een extra verplaatsing om de plantjes af te halen. Verder gebeurt de betaling uitsluitend via overschrijving, zodat er geen cash geld in ontvangst hoeft worden genomen. Secundaire Scholen Sint-Ferdinand bekijkt daarnaast de mogelijkheid om plantjes te schenken aan lokale initiatieven.

We kijken er nu al naar uit om volgend jaar april de Open Serredag én plantenverkoop opnieuw te laten doorgaan.