Toneelgroep Opening Doors in De Singel in Antwerpen

Categorie: Gepubliceerd op: 24 oktober 2017

De toneelgroep Opening Doors, waaronder 9 gasten van ’t Brugske in Leopoldsburg, hebben op uitnodiging van het Ministerie van Onderwijs hun voorstelling ‘Denk anders’ zes maal gespeeld in De Singel in Antwerpen. Het publiek bestond uit personen die een opleiding volgden voor leerkracht kleuter, lager en secundair onderwijs als ook een delegatie van het Ministerie was aanwezig. Het werd een driedaagse om nooit te vergeten waarin onze acteurs geschitterd hebben als nooit tevoren!
Op 16 oktober stonden een twintigtal gasten van dagcentrum ’t Brugske en Berkenhof gepakt en gezakt klaar in het station van Leopoldsburg om Antwerpen te veroveren. We overnachtten in het scoutshotel. Maandag was het nog repeteren geblazen. Dinsdag en woensdag stonden zes voorstellingen op het programma.

Onze regisseur Stefan Perceval zorgde voor de nodige ondersteuning op en rond het podium en de zwarte dames (Gerda, Annie, Ellen en Sara) zorgden dat alles op wieltjes verliep en onze gasten zich uitgerust en goed voelden op het toneel. Ze waren er klaar voor! Onze schitterende acteurs bewezen dat creativiteit, doorzettingsvermogen en inleving de basis vormden van hun spel. Niet voor niets volgde er steevast een staande ovatie en werden er heel wat zakdoekjes bovengehaald. De boodschap kwam aan en het publiek reageerde volmondig met de woorden: “Jullie zijn goed zoals jullie zijn!”
Moe maar zo voldaan, of zoals speelster Annick het zo mooi kon zeggen ‘met een stevige boest’, vertrokken we woensdagavond met de trein terug naar Leopoldsburg waar onze trouwste supporters ons verwelkomden. Het was een avontuur om in te kaderen!