O.C. Sint-Ferdinand test volledig coronavrij

Lummen, 20-05-2020 – Vorige week woensdag 13 en donderdag 14 mei zijn bij orthopedagogisch centrum Sint-Ferdinand alle medewerkers, jongeren in verblijf en bewoners getest op COVID-19. Uit de testresultaten blijkt dat alle testen negatief zijn en dus niemand is besmet met het coronavirus. Het gaat hier om 456 uitgevoerde testings. 328 werden uitgevoerd onder de medewerkers en 128 onder de cliënten.

“We zijn uiteraard zeer verheugd met deze uitkomst. Toch blijven we waakzaam. Deze pandemie verspreidt zich nog altijd onder de mensen. Daarom is het belangrijk dat we ons blijven houden aan de geldende richtlijnen vanuit het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap)”, licht algemeen directeur Sabine Daenens toe. De huidige maatregelen van het VAPH rondom het verblijf in een residentiële voorziening blijven ook gelden. Zo kunnen jongeren en bewoners niet zomaar wisselen tussen verblijf thuis en in de voorziening.

Over O.C. Sint-Ferdinand
O.C. Sint-Ferdinand speelt in op de noden van jongeren en volwassenen met een specifieke onderwijs- of ondersteuningsbehoefte. O.C. Sint-Ferdinand telt tal van voorzieningen in Limburg, waaronder in Lummen, Hasselt, Leopoldsburg en Sint-Truiden. Het gaat hier om verblijf, woonondersteuning, dagopvang en mobiel/ambulante begeleiding.