Jaarverslag 2019

Het heeft vanwege de coronacrisis enige tijd gevergd en vertraging opgelopen, maar nu stellen we u trots ons Jaarverslag 2019 voor. Het Jaarverslag 2019 geeft u een inkijk in onze voorziening. U krijgt een goed beeld over wie we zijn, waar we voor staan, waar we de nadruk op leggen en welke ambities we hebben. Naast onze mensgerichte zorg voor al onze cliënten zijn we namelijk een warme werkgever voor al onze medewerkers en vrijwilligers.

O.C. Sint-Ferdinand heeft inmiddels een rijke geschiedenis van 125 jaar. Het was namelijk op 15 november 1895 dat de eerste broeders van de congregatie Broeders van Liefde in Lummen aankwamen en zich vestigden op het huidige domein. In een klein jaar tijd werd vervolgens het eerste deel van het instituut gebouwd, dat op 30 september 1896 de deuren opende. Het instituut kreeg de naam van de heilige Sint-Ferdinand. Dit verwijst naar de schenker van het eigendom, Graaf Ferdinand Goupy de Quabeck.

Hadden de 6 broeders, die in 1895 hier kwamen wonen, zich ooit kunnen inbeelden dat Sint-Ferdinand 125 jaar later zo groot zou worden? Dat er anno 2020 een lagere school en secundaire school voor buitengewoon onderwijs, mobiele/ambulante ondersteuning, dag- en woonondersteuning voor kinderen, jongeren en volwassenen met een (verstandelijke) beperking en/of gedrags- en emotionele problemen op verschillende locaties in Limburg zouden bestaan? Dit heeft vast hun grootste dromen overtroffen.

Maar we groeien verder en bouwen letterlijk nog verder aan de toekomst. Ook dit zult u lezen in dit Jaarverslag 2019. Want we zijn uiteraard ontzettend trots op wat O.C. Sint-Ferdinand vandaag is en waar we voor staan. Trouw aan onze waarden, maar toch met een eigenzinnige, vernieuwende visie waarbij onze leerlingen, cliënten en medewerkers centraal staan.

Hier vindt u ons Jaarverslag 2019