Dienst Onthaal en Communicatie: waar je altijd een warm welkom krijgt

Wie Campus Sint-Ferdinand in Lummen bezoekt, mag zich verwachten aan een warm welkom van onze onthaalmedewerkers Els Lijnen en Brigitte Reniers van de dienst Onthaal en Communicatie. We stellen hen en de dienst graag voor.

Wie ook, ouders, sollicitanten, bezoekers of post- en pakjesbezorgers, de eerste medewerker van O.C. Sint-Ferdinand die ze ontmoeten, is Els of Brigitte. Zij wisselen elkaar af aan het onthaal. Mensen welkom heten, ervoor zorgen dat hun contactpersoon hen komt ophalen, telefoontjes aannemen en doorverbinden, collega’s helpen met administratieve vragen, Brigitte en Els doen het met veel verve. “Ik houd heel erg van mijn werk. Vooral van de afwisseling die de job met zich meebrengt”, vertelt Els, die inmiddels zeven jaar in dienst is. “De mensen die hier vaak komen, kennen mij al. Dat komt misschien ook doordat ik zelf in Lummen woon”, zegt ze lachend. Brigitte werkt hier inmiddels twintig jaar. “Ik doe mijn werk nog altijd met veel plezier. Ik houd vooral van de afwisseling en het sociaal contact hier bij het onthaal. Het is fijn te weten dat ik hun eerste aanspreekpunt ben. Het geeft me veel voldoening om iedere bezoeker verder te helpen”, vervolgt Brigitte.

De dienst Onthaal en Communicatie beschikt nog over een directiesecretaresse en een communicatiemedewerker. Het diensthoofd is eveneens communicatieverantwoordelijke voor het O.C., lagere school De Blinker en Secundaire Scholen Sint-Ferdinand voor buitengewoon onderwijs. De directiesecretaresse ondersteunt de algemeen directeur, Sabine Daenens. De communicatiemedewerker ontwerpt bijvoorbeeld de communicatiemiddelen voor het O.C. en de scholen, zoals folders, rekening houdend met de huisstijl. Met z’n allen staan ze er als team en nemen ze bij afwezigheid van een collega graag taken over.

De communicatieverantwoordelijke/diensthoofd is voor elke medewerker de contactpersoon indien er een communicatiebehoefte is, zowel extern als intern. Zij adviseert, bedenkt mee, begeleidt, creëert mee, voert mee uit en zet het communicatiebeleid uit. Zo verschijnt er tweewekelijks een digitale nieuwsbrief van de directie voor alle medewerkers, is er sinds dit jaar een nieuwsbrief voor bedrijven en sympathisanten die vier keer per jaar zal verschijnen. Hier kan iedereen zich voor aanmelden op de website van O.C. Sint-Ferdinand. Verder is er sinds vorig jaar een jaarverslag verschenen en is het volgende in de maak. Ook een vernieuwde website, voor het O.C. en de scholen samen, zit in de pijplijn. Die website toont vooral ook de geïntegreerde samenwerking van zorg en onderwijs op de campus in Lummen en het uitgebreide aanbod van onze scholen, het Multifunctioneel Centrum (minderjarigenwerking) en de volwassenenwerking. Verder worden de social media, perscontacten en mediaberichtgeving, fondsenwerving en evenementen verzorgd door de communicatieverantwoordelijke, met ondersteuning van de dienst Onthaal en Communicatie.

Kortom, een boeiend team dat graag op alle vlakken de handen uit de mouwen steekt. En natuurlijk steeds met een brede glimlach!