’t Brugske

Wie ben je? 

  • Je bent ouder dan 18 jaar en je hebt een beperking (verstandelijke beperking, sensorische/motorische beperking, autisme…).
  • Je bent op zoek naar een zinvolle dagbesteding.

Wat bieden we aan?

Door de week kan je elke dag deelnemen aan één van de drie ateliers: een creatief, een productief en een expressie-atelier.

  • Creatief atelier

In het creatief atelier ligt de nadruk vooral op het proces van ‘samen iets creëren’. Het gaat vooral over het proces dat je zelf kan beleven en waar je zelf aandacht aan wil geven. Het is een rustig atelier, waar heel wat creatieve technieken aan bod komen. Er is zeker ook tijd voor een babbel, wanneer je het al eens moeilijk hebt, wanneer je net iets leuk wil delen of gewoon omdat je er zin in hebt…

  • Productief atelier

In het productief atelier worden dingen geproduceerd en is er iets meer tijdsdruk. We doen semi-werk. Dit is werk dat we in opdracht van een bedrijf uitvoeren. Verder werken we met hout en maken we bv. nestkastjes, houten kerstbomen, enz. Ook koken valt onder het productief atelier. Een aantal dagen per week maken we zelf verse maaltijden en soep klaar. In dit atelier heb je zeker een voldaan gevoel omdat je altijd een afgewerkt product hebt op het einde van het atelier.

  • Expressief atelier

Het expressief atelier richt zich vooral op de persoonlijke ontwikkeling. Jezelf overstijgen tijdens het toneel, bijleren tijdens vorming of actua, sporten om jezelf fit te houden en zelfs ontspanning en muziek komen aan bod. Hier kun je vooral volledig jezelf zijn en zoeken naar waar jouw talenten liggen.

Uitgebreid en flexibel aanbod binnen ateliers

Binnen het atelier is ruimte voor een uitgebreid aanbod op maat van elke cliënt. Samen met jou stellen we een programma op dat gebaseerd is op jouw interesses en vaardigheden. Je eigen programma is dus een combinatie van de verschillende ateliers.

Daarnaast is er een flexibel aanbod. Hier is ruimte voor activiteiten bovenop het basisaanbod, waar de nadruk vooral ligt op ontspanning, sport en vorming. Je kan je hier elke maand opnieuw voor inschrijven. Er kan bijvoorbeeld worden meegedaan aan een sportdag, een vorming rond vriendschap, een stadsbezoekje, …

Soms organiseert het dagcentrum gemeenschappelijke activiteiten zoals bv. een kerstfeest, buitenbeenpop,… Dan gaan de ateliers die dag of dat dagdeel niet door.

Startmoment ateliers

De ateliers starten in de voormiddag om 9.00u en eindigen om 12.00u. In de namiddag start een atelier om 13.00u en eindigt om 15.30u. Ook tijdens de middagmaaltijd is er begeleiding voorzien.

Samen met jou bekijken we of vervoer met de bus vanuit het dagcentrum mogelijk en/of nodig is.

We willen je een fijne werkplaats geven waar je graag naartoe komt, onder toffe mensen kan zijn, kan bijleren en gelukkig bent.

Locatie

Eloi Hellenboschstraat 40
3970 Leopoldsburg

Contact

Wil je hier komen kennismaken? Neem dan contact op met Lieve Vanalken.

Telefoon: 0473 – 55 17 78
E-mail: lieve.vanalken@ferdinand.broedersvanliefde.be

Wil je hier komen werken als personeelslid, vrijwilliger of stagiair? Surf dan naar de jobsite op deze website.  

Heb je andere vragen? Bel dan ons algemeen telefoonnummer: 013-530 600