Dagopvang

Binnen het MFC bieden we twee vormen dagopvang:

Schoolaanvullende dagopvang

Hierbij gaat het om ondersteuning voor en/of na de schooluren, op woensdagnamiddag of tijdens de vakanties. Wij leggen hierbij de nadruk op huiswerkbegeleiding en een vrijetijdsinvulling, zoals zwemmen, spellen spelen op de campus. Dit gebeurt altijd onder begeleiding. Ook wordt er middag- en avondeten voorzien als de jongere op dat moment in de leefgroep is.

Binnen het MFC hebben we vier leefgroepen voor schoolaanvullende dagopvang.

Locaties leefgroepen

De Mast, De Uitkijk

Campus Sint-Ferdinand
Sint-Ferdinandstraat 1
3560 Lummen

De Bloesem, De Klimop

Semi-internaat ’t Hoeveke                                                          
Dikke Eikstraat 75
3560 Lummen

Schoolvervangende dagopvang

Hierbij kan er tijdens de schooluren ondersteuning worden aangeboden aan jongeren die tijdelijk niet meer naar school kunnen. Binnen MFC O.C. Sint-Ferdinand hebben wij een beperkt aanbod voor schoolvervangende dagopvang. Deze vorm van dagopvang is ook gekoppeld aan de module verblijf, we bieden dit uitzonderlijk aan voor jongeren die bij ons ook in verblijf zijn. Jongeren hebben bij de start in het MFC een voltijds schooltraject.

In samenspraak wordt bepaald hoeveel dagdelen van de dagopvang gebruik kan worden gemaakt. Dit kan ook wijzigen in het traject van de jongere.

Er is vanuit het MFC geen vervoer. Kinderen en jongeren worden gebracht en opgehaald. Er kan in sommige gevallen ook gebruik worden gemaakt van het schoolvervoer. Neemt u voor die mogelijkheden contact op met de school.