Verblijf

In het MFC bestaat ook de module verblijf. Dit is ondersteuning van 22.00 uur ‘s avonds tot 08.30 uur ‘s ochtends. Het ontbijt is hierbij inbegrepen. Wij hechten bij verblijf belang aan dagstructuur, zodat de jongere ook een bepaald ritme krijgt/behoudt en de dag nadien goed uitgerust aan een nieuwe dag begint. Verder zetten wij in op zelfredzaamheid, vb. zelf tanden poetsen, zelfstandig douchen,…. Indien nodig, is er begeleiding aanwezig.

Hoeveel nachten er gebruik wordt gemaakt van het verblijf, wordt in samenspraak bepaald. Dit kan ook wijzigen in het traject van de jongere. Er is vanuit het MFC geen vervoer. Kinderen en jongeren worden gebracht en opgehaald. Er kan in sommige gevallen ook gebruik worden gemaakt van het schoolvervoer. Neem hiervoor contact op met de school, om de mogelijkheden te bekijken.

Leefgroepen met verblijf

Locaties

De Mast, De Uitkijk, Het Roer, De Patrijs

Campus Sint-Ferdinand
Sint-Ferdinandstraat 1
3560 Lummen

De Boeg, Het Kompas

Campus De Wijngaard
Wijngaardstraat 3
3560 Lummen

Op deze campus worden alleen jongens opgevangen

De Patrijs

Campus Leopoldsburg
Fernand Van Baelstraat 4
3970 Leopoldsburg

Psychosociale ondersteuning

Aanvullend op het verblijf, biedt O.C. Sint-Ferdinand psychosociale ondersteuning aan. Meer info

Zelfstandig wonen

Studio’s voor jongvolwassenen aan de Lumeystraat in Lummen. Deze nieuwbouw is gelegen in het gezellige centrum van Lummen waar winkels, bibliotheek, horeca en de gemeentelijke sporthal met zwembad op wandelafstand liggen

Dit project is nog in ontwikkeling. Binnenkort verschijnt hier meer informatie over.