Nieuws

Toneelgroep Opening Doors in De Singel in Antwerpen

Categorie: Gepubliceerd op: 24 oktober 2017
Toneelgroep Opening Doors in De Singel in Antwerpen

De toneelgroep Opening Doors, waaronder 9 gasten van ’t Brugske in Leopoldsburg, hebben op uitnodiging van het Ministerie van Onderwijs hun voorstelling ‘Denk anders’ zes maal gespeeld in De Singel in Antwerpen.

Lees meer

Brandoefening op de campus Sint-Ferdinand in Lummen

Categorie: Gepubliceerd op: 20 oktober 2017

We vinden het belangrijk dat iedereen de brand- en evacuatieprocedures kent en weet welke de vluchtwegen zijn. Zo zijn we goed voorbereid als er ooit een echte noodsituatie is. Daarom vond op donderdag 19 oktober ’17 op onze hoofdcampus in de Sint-Ferdinandstraat in Lummen een grote, onaangekondigde brandoefening plaats. Ter plaatse werd een crisiscel van […]

Lees hier het volledige verslag

De Schalm verkoopt plantjes ten voordele van Kom op tegen Kanker

Categorie: Gepubliceerd op: 21 september 2017
De Schalm verkoopt plantjes ten voordele van Kom op tegen Kanker

Op 15, 16,en 17 september vond de 23ste editie plaats van het plantjesweekend van Kom op tegen kanker. Zoals elk jaar zetten weer heel wat vrijwilligers samen met de Welzijnsraad hun beste beentje voor. Dit jaar kregen ze voor de eerste keer versterking van een vijftal cliënten van De Schalm, een tehuis voor mensen met een beperking. Samen met de andere vrijwilligers gingen ze langs bij winkeliers en marktkramers en bemanden ze mee de verkoopstand op de markt. Ze ontpopten zich tot rasechte verkopers! Onder een stralende zon en dankzij ieders inzet werd het een topeditie. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij!

‘Care Days’ op onze campus in de Wijngaardstraat

Categorie: Gepubliceerd op: 20 juni 2017

‘Care Days’ is een project waarbij medewerkers van Janssen Pharmaceutica de kans krijgen om één werkdag per jaar aan maatschappelijk werk te doen. Op donderdag 15 juni staken 25 enthousiaste medewerkers van Janssen Pharmaceutica de handen uit de mouwen op onze campus De Wijngaard in Lummen. Zij brachten veel helpende handen mee en ook een […]

Care Days in woord en beeld - klik hier!

’t Brugske draait een dagje mee op bivak Chiro Meulenberg in Geel

Categorie: Gepubliceerd op: 29 juli 2016
’t Brugske draait een dagje mee op bivak Chiro Meulenberg in Geel

De bende van ’t Brugske is vrijdag 15 juli naar Geel getrokken. Daar was Chiro Meulenberg op bivak. We zijn er super goed ontvangen. We hebben mee spelletjes mogen spelen, koken, knutselen,… Het was een mega geweldige dag! Dankjewel daarvoor Chiro jongens en meisjes!

Het verslag lees je hier

De stappentelleruitdaging

Categorie: Gepubliceerd op:
De stappentelleruitdaging

O.C. Sint-Ferdinand kiest voor een actief welzijnsbeleid voor onze werknemers.
Wanneer je je goed voelt in je vel, zal je ook meer energie hebben om je werk optimaal uit te voeren.
Om onze medewerkers te ondersteunen om actief en fit te zijn, organiseerden we een stappenteller-uitdaging!
Hoe?…
De voorbije 7 weken namen iedere week 3 werkingen/diensten het tegen elkaar op om zoveel mogelijk stappen te zetten.

Zo beleefden de werkingen deze uitdaging

Woonproject De Molem heeft eigen petanquebaan

Categorie: Gepubliceerd op: 2 juni 2016
Woonproject De Molem heeft eigen petanquebaan

Woonproject De Molem ligt in een gehucht van Lummen met dezelfde naam. De dienst Ambulante Ondersteuning West-Limburg begeleidt hier elf personen met een beperking in hun zelfstandig wonen.
Al een hele tijd geleden opperden ze de wens om rond hun woonunits een eigen petanquebaan te hebben. Verschillende bewoners beoefenen deze sport bij tal van organisaties of verenigingen in de buurt.
Dankzij Markant Lummen en het gemeentebestuur werd hun wens werkelijkheid. De dames van Markant spendeerden de opbrengt van hun kerstfeest-tombola aan dit initiatief. Op vraag van Schepen van sport Wim Vangeel ging het gemeentebestuur akkoord met de aanleg ervan.
Het resultaat mag gezien worden. Tijdens een plezant onderonsje daagden de bewoners de dames van Markant en Schepen Vangeel uit voor een kleine wedstrijd. De wedstrijd eindigde op een billijk gelijkspel maar veel belangrijker was de fijne sfeer op en langs de baan.

Voettocht naar Scherpenheuvel

Categorie: Gepubliceerd op: 27 mei 2016

Op woensdag 25 mei trokken 185 jongeren en opvoeders te voet, al lopend of met de fiets naar Scherpenheuvel. Droom je wakker is het jaarthema voor dit jaar. Droom je wakker! Want dromen is fijn, gezond, zinvol! Tijdens de tocht werd nagedacht over wat onze dromen zijn en hoe we deze kunnen waarmaken. Iedereen heeft natuurlijk zijn beperkingen! Maar binnen hun beperkingen, kunnen mensen zich wakker dromen, in gang schieten en er het beste van maken. Aan het praten over dromen en dromen waarmaken, werd ook een doe-activiteit gekoppeld! Elke leefgroep maakte een eigen dromenvanger.

Neem me mee naar het verslag

Welkom in dagcentrum ’t Hoeveke

Categorie: Gepubliceerd op: 20 mei 2016
Welkom in dagcentrum ’t Hoeveke

In dagcentrum ’t Hoeveke in Lummen kunnen volwassenen met een beperking terecht voor verschillende werkateliers en dagbesteding. Benieuwd wat dat allemaal inhoudt?

Bekijk dit filmpje!